Ražný mlyn Trenčianska Turná
Mlyn, ktorý melie pre Vás slovenské zrno
Ražný mlyn
Je ražná múka výživnejšia? A čo kváskovanie?
40 ton raže denne
Ražný mlyn má dennú kapacitu 40 ton raže, bol vybudovaný v roku 2009.
Raž pochádza výhradne zo Slovenska, iba v prípade neúrody alebo zlej kvality sa určité množstvo nahrádza dovozom.
Ale v posledných rokoch máme 100% slovenskú produkciu od našich lokálnych pestovateľov.
V poslednej dobe registrujeme väčší záujem o ražné múky kvôli priaznivým účinkom z hľadiska výživy. Na tomto mlyne sa okrem iného vyrábajú aj dva druhy ražných múk na kváskovanie.
Ražné múky Mlyn Trenčan sa vyznačujú vysokou kvalitou a sú zomleté výhradne z raže vypestovanej na Slovensku
Ražné múky z Mlynu Trenčan
Základná rada múk
Táto rada je vyrobená z raže siatej potravinárskej.
Ražná múka chlebová T930
Vyrážková múka T500
Exkluzívna rada múk - Múky na kváskovanie
Do exkluzívnej rady múk patria múky určené na kváskovanie. Vyrobené sú z raže siatej potravinárskej. Ich úroveň je kvalitatívne vyššia ako úroveň klasických múk. V mlynskom procese sa na výrobu exkluzívnej rady múk používajú vybrané pasáže s nadštandardnými vlastnosťami a čistotou.
Tajomstvo je vo vnútri samotného zrna
Prečo je táto múka kvalitnejšia ako múka v základnej rade, keď sú obidve rady vyrobené zo slovenskej raže siatej potravinárskej? Tajomstvo je vo vnútri samotného zrna raže a v procese spracovania tohto zrna.
Ako vznikne takáto múka od samotného zrna až po hotovú múku? Celý tento proces má vo svojich rukách mlynár. Mlynár vyberie zrno raže na základe jeho fyziologických vlastností. Zrno sa rozomelie na požadovanú hrúbku. Nasleduje preosievanie cez viac ako 20 druhov sít rôznych hrúbok. Po ukončení celého procesu si mlynár po zmeraní všetkých parametrov a vlastností múky vyberie múku, ktorá spĺňa všetky parametre exkluzívnej rady.
Ražná múka chlebová na kváskovanie
Ražná múka celozrnná na kváskovanie
Navštívte našu predajňu
Naše produkty ponúkame v podnikovej predajni v Trenčianskej Turnej.